İSTANBUL / KAĞITHANE - Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu

Kas

İlçemiz genelinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Resim Yarışmasında 3/F sınıfı öğrencimiz Dursun Enes ARASLI 3.olarak dereceye girmiştir.

Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi tebrik ederiz.

Kas

Her kademedeki öğrenci ve öğretmenler için geçen ay yayımlanmaya başlayan yardımcı kaynak desteğinin ikinci paketi bugün erişime açıldı. Kasım ayı yardımcı kaynak destek paketinde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar her öğrencinin ihtiyacına uygun 7 bin soru bulunuyor.  Her ayın ilk haftasında destek paketi yayımlamayı sürdüreceklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu kaynakları basılı olarak da tüm öğrencilere ulaştıracaklarını ifade etti. Yardımcı kaynak destek paketine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Ekm

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği genel kurul toplantısı 27 EKİM ÇARŞAMBA günü saat 11:00 da yapılacaktır.

Katılımlarınızı bekliyoruz.

Ağu

Bakanlığımızca gönderilen yazıya uygun olarak anasınıfı ve birinci sınıflarımız için 1-3 Eylül 2021 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacaktır. Uyum eğitimimiz 1 Eylül 2021 Çarşamba günü başlayacaktır.

Uyum eğitimi 10:00-12:00 saatleri arasında olacaktır. Uyum eğitimi haftasında forma zorunlu değildir. İhtiyaç listeleri sınıf öğretmenleri tarafından verilecektir. Sınıf listeleri okul kapımıza asılacakır. İlk gün listeler okul yönetimince bahçede ilan edilecektir.

Haz

5 Temmuz-31 Ağustos tarihlerinde planlanan telafi programında birbirinden güzel etkinliklerimizle biz de varız. Programa katılım sağlamak isteyen öğrencilerimizin velileri veli izin belgesini okulumuza bırakmaları gerekmektedir.

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden Safiye AYGEN,Ebru HAYIRLIOĞLU,Melek ERES'in yürütmüş olduğu Sanattan Zanaate projesi katılan tüm öğrencilerin ortak çalışması ile gerçekleşen final ürünü ile sona ermiştir. Projemize katılım sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimizin emeğine sağlık.

Haz

Okulumuz öğretmenleri Safiye Aygen , Ebru Hayırlıoğlu ve Melek Eres tarafından yürütülen Sanattan Zanaate projesi Edirne 'de gerçekleştirilen UEDFOR ( Ulusal Eğitimde Dönüşüm Forumu) 'da Poster Sunum olarak sunulmuştur. Projemiz beğenilerek takdir toplamıştır. Gösterilen ilgi için teşekkür ederiz.

May

Okul rehber öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan "Çocuklarda Sorumluluk Bilinci ve Öz Disiplin Geliştirilmesi" konulu mayıs ayı veli bültenimize ulaşmak için TIKLAYINIZ.

May

Başta şehit annelerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş annelerimizin, kıymetli öğretmenlerimiz ve velilerimizin,tüm annelerin anneler gününü kutlarız.

9 Mayıs eTwinning  Günü.

e-Twinning, Avrupa Birliğine bağlı veya üye ülkelerden 2 veya daha fazla okulun internet aracılığıyla tarafların anlaştıkları bir konu üzerinde ortaklaşa proje geliştirmesini ve yürütmesini sağlayan işbirlikçi bir çalışma platformudur. Biz de Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu olarak projelere öğrencilerimiz ve öğretmen ekibimiz ile bu platforma katılmış bulunmaktayız. Bu platformda yer almaktan ve başarılarımıza başarı katmaktan gururluyuz. Bu platformun bir üyesi olarak 9 Mayıs eTwinning günümüz kutlu olsun.

Nis

Okul psikolojik danışma ve rehberlik servisimiz tarafından yürütülen "Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu Anneleri Okuyor,Paylaşıyor" projesinin ilk atölye çalışması 28.04.2021 saat 14:30 da zoom üzerinden yapılacaktır. Atölye çalışmamıza isteyen velilerimiz dinleyici olarak katılım sağlayabilir.  Zoom linki veli gruplarına gönderilecektir.

Nis

Rehberlik Servisimiz tarafından yürütülen "Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu Anneleri- Babaları Okuyor" projesi kitap okumanın önemine dikkat çekmeyi ve çocuklarımızın davranışları üzerinde ebeveyn davranışlarının öneminin anlaşılmasını hedefliyor. Projemiz hakkında bilgi almak için rehberlik servisine başvurun.

Ock

eSafety Label, öğretim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı amaçlayan, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir.

Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu olarak kendi çevrimiçi güvenlik alt yapımızı, politikamızı ve uygulamalarımızı bu çerçevede yürütüyoruz. Tüm öğretmenlerimizin uyguladığı etkinlikler sonucu eSafety Label bronz etiketimizi aldık. Tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.