İSTANBUL / KAĞITHANE - Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu

Nis

Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur. 1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Kişisel Veri Nedir?

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Bu bağlamda sadece bireyin adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi onun kesin teşhisini sağlayan bilgiler değil, aynı zamanda kişinin fiziki, ailevi, ekonomik, sosyal ve sair özelliklerine ilişkin bilgiler de kişisel veridir. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder. Yani verilerin; kişinin fiziksel, ekonomik, kültürel, sosyal veya psikolojik kimliğini ifade eden somut bir içerik taşıması veya kimlik, vergi, sigorta numarası gibi herhangi bir kayıtla ilişkilendirilmesi sonucunda kişinin belirlenmesini sağlayan tüm halleri kapsar. İsim, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler gibi veriler dolaylı da olsa kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle kişisel verilerdir.

Öğrencilerimiz Kişisel Verileri Koruma Günü kapsamında sınıflarda bilgilendirici video izlediler. Ayrıca konu ile ilgili rehberlik servisimiz tarafından pano hazırlanmıştır.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayında Atasöleri ve Deyimlerimizden oluşan sergimizi, defilemizi ve tiyatro oyunumuzu sergiledik.

Mrt

Şbt

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz tarafından organize edilen Veli Akademilerimiz bu yıl da birbirinden kıymetli misafirlerimizle gerçekleşmeye devam ediyor. Eylül ayından itibaren gerçekleştirdiğimiz veli akademilerimiz,

Okul Çağı Çocuğunda Sağlıklı Beslenme-Diyetisyen Gülçin IŞIK

Oyunun Çocuğun Gelişiminde Yeri ve Önemi-Eğitimci Yazar Erdoğan ERGİN

Aile İçi İletişim "Biz Bir Aileyiz" -Aile Danışmanı Gönül YETER

Çocuklarda Uyum ve Davranış Problemleri Çözüm Önerileri-Sosyolog Esra OKUMUŞ

Planlanan iki eğitimimiz daha vardır.

Ock

Okul rehber öğretmenimiz Ayşegül ÜNLÜ tarafından 1.sınıf,2.sınıf ve anasınıfı şubelerimize uygulanan "Anneler Okuyor Paylaşıyor" etkinliğimizin ilk okuma grubu çalışmaları tamamlandı. Okul-veli iş birliğini geliştirmek, sınıf kültünün oluşmasına katkı sağlamak, kitap okumanın önemine dikkat çekmek gibi amaçlarla tasarlanan projenin ilk kitabı Doğan Cüceloğlu'nun Geliştiren Anne Baba kitabıydı. Velilerimiz belirli bir sürede kitaplarını okudular.  Kitabı okuyan velilerimizle sınıf sınıf toplantılar yapıldı ve kitapta ebeveynlik becerilerimize katkısı, dikkat çeken noktalar paylaşıldı. Isınma oyunları oynandı, sanatsal etkinlikler yapıldı. Bir sonraki kitabımız "Çocuğunuza Sınır Koyma" :)

Ock

2.Sınıf Öğretmenlerimizin sınıflarında okul-aile işbirliğini ve bağını geliştirmek, çeşitli değerleri, meslekleri, bilgileri öğrencilere aktarmak, aileleri öğrenme sürecine dahil etmek amacı ile uyguladıkları " Aile Katılımı" etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Kimi sınıflarımızda meslekler, kimi sınıflarımızda değerler işleniyor. Velilerimiz hazırladıkları sunumlarla, birbirinden güzel etkinliklerle konuları somutlaştırarak, yaparak yaşayarak öğrenme sürecine katkı sağlıyorlar. Katkı sağlayan öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anasınıflarımız 'Meyveler sebzeler' kitabını okuyup meyve suyu sıkma ve turşu kurma etkinliği yaptılar, 'Bu kış uyumasak olmaz mı' kitabını okuyup kar deneyi ve kış uykusuna yatan ayi etkinliği yaptılar, 'Uzay Gözlükcüsü' kitabını okuyup uzay konusunu işlediler ve sanat etkinlikleri yaptılar, veli katılımı ile kitap okudular. Ayrıca Dilimizin Zenginlikleri Panosu oluşturuldu ve haftanın kelimeleri köşesi yapıldı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz Aralık ayı içerisinde Çocuk Antolojileri kitabından seçilen bir şiirin içinden üç kelime ile AFİŞ tasarladılar, üç anahtar kelime ile hikaye oluşturdular.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğrencilerimiz kasım ayı içerisinde projeyi tanıtan etkinlikler yaptılar. Bilmeceler sordular. sözlük oluşturdular, kelimelerin doğru yazılışını öğrendiler, masal dinlediler ve anlattılar.

May

Öğretmenimiz Safiye AYGEN tarafından yürütülen E-Twinning projemiz "Galaksi Koruyucuları" kapsamında öğrencilerimiz çeşitli tarihlerde eğlenceli eğitimler aldılar.

Kas

2021-2022 eğitim öğretim yılına iki yeni yabancı ortaklı  e-twinning projemiz "Oyun Köprüsü" ve "Galaksi Ortakları" ile başladık. Çalışmalarımız yıl boyunca sürecek.

Kas